Verdonk Zet Drie Imams Het Land Uit Van Onze Redactie Politiek

    THE HAGUE – Three radical imams from Al-Fourkaan Mosque in Eindhoven have been declared undesirable aliens. Minister Verdonk van Vreemdelingenzaken wants them to leave the country because they incite hatred and permit jihadists to operate in their mosque. It has not been determined whether more imams will be declared undesirable. The General Intelligence and Security Service (AIVD) has been watching ten radical mosques. Just like in the Al-Fourkaan mosque the ideology of Salafism is promoted, a strict movement in Islam that fights against Western society. Verdonk decided yesterday after consultation with minister Remkes (home affairs) to withdraw the residence permits of the two imams. They have rejected the application for lengthening of the permit of a third imam. The imams will be declared undesirable aliens, because they pose a danger to public safety and/or national security. {(continued below in Dutch)} Volgens de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) laten de imams duidelijk hun afkeuring blijken over de westerse samenleving en dragen ze bij aan de radicalisering van moslims in Nederland. Daarmee zetten ze moslims ertoe aan om zich van de Nederlandse samenleving te isoleren. Een van de imams is afkomstig uit Bosni_, een ander uit Kenia en de derde persoon zou uit Egypte komen. De Tweede-Kamerfracties van VVD, CDA, en LPF zijn opgetogen over het ongewenst verklaren van de imams. ,,Dit is goed nieuws, hier zaten we na 2 november (de moord op Theo van Gogh, red.), op te wachten”, aldus LPF-Kamerlid Joost Eerdmans. ,,Dit is uitstekend”, reageert CDA’er Van Fessem. ,,Eindelijk laat het kabinet zijn tanden zien”, stelt VVD-woordvoerster Griffith. Burgemeester A. Sakkers is ,,verrast” door het voornemen van Verdonk. Tot nu toe heeft hij geen enkel signaal van mogelijk gevaar ontvangen. ,,De uitzetting en afwijzing moeten op stevige feiten berusten, wil de minister voor deze maatregel kiezen”, aldus Sakkers. ,,Kloppen de feiten inderdaad, dan is het in het belang van de moskeegemeenschap in Eindhoven dat deze maatregel genomen wordt.’

    Share Button

    Sources